Jedanaest godina uspešnog rada
 

Fakultet za pravne i poslovne studije dr Lazar Vrkatić je tokom februara u Novom Sadu i Nišu obeležio jedanaest godina uspešnog rada. Fakultet za pravne i poslovne studije osnovao je Prof. dr Lazar Vrkatić 2006. godine, sa idejom da obrazuje kvalitetne i kreativne stručnjake, koji ce moći aktivno da se ukljuce u društvene i privredne tokove.
Na svečanosti u Novom Sadu i Nišu, povom jubileja, prisustvovali su naši predavači, stipendisti , predstavnici mnogobrojnih državnih institucija, kompanija i preduzeća sa kojima fakultet sarađuje.

O tome šta je postignuto za jedanaest godina postojanja i rada fakulteta i u kom pravcu ide razvoj ove visokoškolske ustanove, govorila je dekan prof. dr Mirjana Francesko.

- U kontinuitetu radimo na unapređenju nastavnog procesa i na taj način stvaramo dalje mogućnosti za razvoj u okviru Univerziteta. Trudimo se da pratimo da li su studenti koji su završili naš fakultet uspeli da, sa znanjem koje je krunisano diplomom, dobiju zaposlenje u ovim teškim, kriznim vremenima. Sa ponosom mogu da kažem, da su studenti svih naših studijskih programa dobili, odnosno našli posao u bankama, advokatskim kancelarijama, različitim konsultantskim ustanovama, u javnom sektoru i evo, čast mi je da na ovaj dan neke od njih mogu da vidim i čujem.
Insistiram na konstataciji, da na našem fakultetu mladi ne dobijaju, nego stiču diplomu. Zato što zaista želimo da oni steknu kvalitetno i funkcionalno znanje, koje je onda krunisano diplomom.

Na kraju svečanosti, najboljim studentima dodeljene su stipendije Fondacije “Prof. dr Lazar Vrkatić”. Fondaciju je osnovala porodica pokojnog profesora Lazara Vrkatića, s ciljem očuvanja uspomene na njegov pedagoški, naučni, humanitarni i društveno angažovani rad.
Celukupnu proslavu ulepšale su muzičke numere u izvođenju gudačkog sastava „Trio Alegra“ u Novom Sadu i hora „Gracija“ u Nišu.


promo film
foto-galerija